CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

teisipäev, 5. jaanuar 2010

Facebooki ja Twitteri aastavahetus

Uus aasta juba käimas ja nüüd vaja linnuke kirja vedada. Otsustasime seekord aastavahetuse linnas olla, sest varem pole see kavas olnud (välja arvatud üks ammune kord, kui pidin tööl passima). Detaile täpsustamata oleks lühikokkuvõte järgmine: sõbrad, kaloripraad, Tujurikkuja, natuke napsu, lumesajune Linnahalli katus, ilutulestik, servani inimesi täis Valli baar, 150-kroonine takso, tekk ja padi.

***
Põhjus, miks detsember blogikirjutamises nullipoisiks jäi on väga lihtne – tegin ilmselt eelviimase inimesena põhjapoolkeral endale nii Facebooki kui ka Twitteri. Ja avastasin ühe pisikese põhjuse, miks need blogipidamisele üldiselt valusalt kandadele võivad astuda.

Nimelt esimesse neist võib küll ka pikemalt oma mõtetest kirjutada, mida aga üldjuhul ei tehta; teine neist aga teatavasti üle 140 tähemärgi kasutada ei lubagi.

Kuigi ma algul arvasin, et nii vähesest mulle lobisemiseks ei piisa, on praegu tekkinud tunne, et vahel on hea, kui ei pea pikalt seletama. Mitte et ei oskaks või ei suudaks, aga rohkem ei mahu lihtsalt. Ja saabki kenasti vähese vaeva ja pingutusega enda olemasolust märku anda. Mugav on ju.

Õuna-Endleid, kes pikka juttu ei salli ja kui lähebki mölaks, siis pigem rusikatega kallale lähevad (seda siis nii otseses kui kaudses mõttes) on meil ju igal pool.

Kuhu ka ei vaata, kõikjal nähakse vaeva selleks, et teha elu nii lihtsaks ja pingutusevaeseks kui võimalik. Et ära sirista ja vehkle nagu mingi lõoke, kui midagi öelda või teha tahad, tegutse kiirelt ja kui mõte 140 tähemärgi sisse ära ei mahu, pole järelikult see mõte piisavalt selgeks mõeldud.

Õnneks ei luba minu muu elu alati lühikeste kraaksatustega piirduda, vaid nõuab ka pikemat klahvitagumist ja pisukest mõtlemist. Ega alati ei tahakski vähesega piirduda, sest laialt seletada on ju ka tore, eriti kui tuleb originaalne mõte. Lihtsalt üsna veider oli ühel hetkel märgata end blogisse kirjutamisest kõrvale hiilimas ja Twitterisse suurema mõtteta lauseid tippimas.

Niisiis selle hülgemöla moraal – kõike ikka parasjagu. Konkreetsus on kohati hea, pealiskaudsus mitte nii väga.

Aitas nüüd küll.

2 kellegi teise oma:

taskurebane ütles ...

Nu sa vahi!
Mina olen vist see viimane siis siin põhjapoolkeral, kes peaks tegema omale Twitteri ja Facebooki kontod, aga ma ei tee. Lihtsalt ei taha päris kõigega kaasa voolata. Nii, et sina olid siiski viimane...:D

oTta ütles ...

mul facebook aint briti kontaktide pärast primaarselt...eestlased on järk-järgult ise tulnud. aga twitterit ei kavatsegi teha...liiga paljuks läheb.

blogi ses suhtes ikkagi hea, et kui mingi pikem mõte pähe turgatab, mida eriti arutada nagu ei viitsigi, sis hea se memuaar kirja panna ;)