CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

reede, 12. oktoober 2012

41. nädal


Arstide streik

Jätkub üheteistkümnendat päeva. Täna oli taaskord arutelu ja kollektiivlepingu projektis jõuti küll kokkuleppele, kuid arstid ei kavatse streiki enne selle allkirjastamist lõpetada. Seega Pevkuri ultimaatum läbi ei läinud. Kui enne streigi algust oli meedia streigiga ähvardajaid toetamas, siis mida edasi, seda kriitilisemaks on muututud. Oma osa on selles valitsuse heal PR-tööl, aga teiselt poolt ka arstide endi suutmatusel selgeid seisukohti sõnastada ja nende juurde jääda. Üldiselt leian, et küsitud protsendid olid arulagedad ja eesmärgiks oligi streigini jõudmine. Selle arstid said. Nüüd rääkida, et haiglavõrgu korrastamine ju muu sihuke on hoopis olulisemad kui palk, on jama. Töötüli käigus ei saa nõuda tööandjalt maailmaparandamist. Aga nagu näha, midagi arstid siiski saavad, peamiselt siiski palga ja tööaja osas. Ilmselt tuleb nii mõndagi ravijärjekordade pikenemise hinnaga. Ja see teeb patsiendid kurjaks jälle.


Partsi seiklused põlevkivikateldega

"Pealtnägija"+Eesti Ekspressi lugu, mis püüdis puhuda skandaali, kuna Parts on otse survestanud Alstomiga Narva elektrijaama uute põlevkivikatelde rajamiseks lepingu sõlmimist. Kahe otsaga lugu minu arvates. Ühelt poolt on energiajulgeolek tõesti oluline ja riigi ettevõtte puhul võiks jätta majandusliku tasuvuse vahel hetkeks kõrvale. Samas milline peremees teeks oma varaga kahjulikke tehinguid? Halb peremees. Opositsioon kaalub ka umbusaldusavalduse algatamist Partsi suhtes, Ansip & co seisab muidugi nagu Hiina müür oma ministri eest. Ja süüdistab kõiges riigikontrolli.


Taas hukkus inimene, kes kukkus lahtisesse kaevu


Ei tea kui mitmes kord juba. Seekord riigi enda maal. Väga kurb, paneb jälle küsima, millal ometi see lõpeb? Millal ei saa kaevukaant enam kokkuostu viia öeldes, et näe, vedeles mul kuuri all, mõtlesin, et teen rahaks? Kaevu eest vastutab maa omanik, aga alati polegi selge, kes see omanik on, kelle maal kaev asub ja kes peaks teadma, et see kaev seal on. Rääkimata sellest, et oleks olemas mingi ühtne kontroll.


Küberrünnaku ähvardus nn Anonymuselt


Kapo teatas, et ähvardajad, kelle hulgas on alaealisi, on tuvastatud. Saan aru, et äsja Rootsis aset leidnud küberründe taustal on selline ähvardus väga tõsine, ent teades, et tegu pole konkreetse häkkerirühmaga, vaid nimega, mida igaüks võib kasutada ning sellise video kokkuklopsimine pole eriti raske, läks Eesti ajakirjandus suuremalt jaolt ikka jubedalt orki. EPL-is ja Õhtulehes esikaanelood, küll küsimärkidega, aga siiski. Poisikeste temp sai seda, mida koolimajale pommiähvardust tehes enam ei saa – suurt tähelepanu. Seevastu arutelu riigi küberturvalisuse üle pole kunagi ülearune, ses osas oli ähvardusest ka kasu.


Õiguskantsler ei luba Toobalilt ja Laasilt puutumatust võtta

Põhjuseks see, et Tederi hinnangul rikuti Priit Toobali ja Lauri Laasi läbiotsimistega riigikogu nõusolekuta nende saadikupuutumatust. Seda, et praegune kord on põhiseaduse vastane, on Teder ise öelnud ja riigikogu on ka otsustanud seadust muuta. Seega valitseb hetkel olukord, kus sisuliselt ei olegi võimalik riigikogu liikmele süüdistust esitada, kui teda ei tabata just laiba kõrvalt, verine nuga pihus. Seega kehv seadus sunnib prokuratuuri uurimise hetkel peatama ja me ei saa niipea teada, kas Hannes Rummi erakirjad võivad seista kilekoti sees Keskerakonna büroos või mitte.


---


Kuna mul järjepidev blogipidamine ei paista õnnestuvat, lähenen asjale teistmoodi. Nüüdsest püüan muude blogipostistuse vahele igal nädalal hakata tegema minu arvates silmapaistvamate sündmuste viisikut. Ma ei pane neid mingisse tähtsuse järjekorda. Iga sündmuse juurde lisan siis ka väikese kommentaari. Kui vähegi võimalik, püüan oma uudistevaliku välja panna reedel, enne nädalavahetuse raadio- ja telesaateid, kus samuti nädalat kokku võetakse. No et tabel ikka kindlasti minu oma oleks, ilma mõjutusteta.

Lisan veel, et peamiselt teen seda tabelit suuresti iseendale, selline kokkuvõte aitab mõtteid korrastada ja asju konteksti panna.

Aga ehk oleks ka teil seda huvitav vaadata, vaielda, kahtluse alla seada jms.

0 kellegi teise oma: