CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

reede, 26. oktoober 2012

43. nädal


Arstide streik lõppes

24 päeva kestnud streik lõppes siis tänasega. Kollektiivleppe eelkokkuleppe järgi hakatakse arst-residentidele alates järgmisest aastast maksma täistööaja eest. Arstide ja õdede koormust vähendatakse ambulatoorses töös 20% ja statsionaaris 16%. Alates 2013. aasta 1. märtsist tõuseb hooldajate miinimumtunnitasu 23%, õdedel 17,5% ja arstidel 11%. Märtsist 2013 on arsti töötasu miinimum 1344 eurot, õdedel 756 eurot, hooldajatel 436,8 eurot ning kiirabitehnikutel 599,8 eurot kuus.

No ütleks, et pole paha. Palgatõusu numbrid ei ole hirmus suured, aga arvestades, et koormus väheneb, siis ikka omajagu. Nüüd järgmiseks tahaks selgust, mis hinnaga see palgatõus tuleb. Kes kaotab (sest raha juurde ei tule kuskilt). Kas järjekorrad pikenevad?


Savisaar pääses liiklustrahvist


Õigem pealkiri oleks – politsei ei suuda protokolli täita. Asi ei olegi siinjuures selles, kes kiirust ületas. Aga ikka üsna jama on, kui keegi jääb karistuseta seetõttu, et politseinik on lohakas. Mu teada oli asi selles, et venekeelne politseinik, kes kiiruseületamise fikseeris, lasi protokolli täita eestlasest paarimehel. Protokollija nimi peab olema paberil selle oma, kes fikseeris rikkumise. Aga protokolli täitnud paarimees pani oma allkirja, mis muidugi ei klappinud dokumendi koostaja nimega. Valusalt lihtne. Aga kui selliste asjadega eksitakse, siis kuidas saame kindlad olla, et ei eksita väga oluliste asjade uurimisel ja menetlemisel?


Reformierakond viskas Meikari välja


Uskumatult halb PR-käik oravatelt. Kas nad tõesti loodavad valu ühe ropsuga ära kannatada ja siis eluga edasi minna? Ausalt, kui ma oleks mõne juhtorava asemel, ma oleks Meikari viinud sinnamaani, et too ise lahkub ühel hetkel. Niimoodi välja visata, täpselt nagu tegi Keskerakond Laanetiga, on ikka mage. Ja sinna juurde muidugi jutt, et menetluse lõpetamine on kõik Meikari jutu valeks tunnistanud. Kättemaks, mis muu. Aga ju siis peab oma valijatele ja liikmetele näitama, et valitseb absoluutne sõna- ja mõttevabadus, aga tuleb valida, mis mõtteid, kus ja kellele vabalt väljendada. Vastik hakkab.


Maruste vihjab kriminaalmenetluse muutmisele

No ja see on nüüd teine ots sellel Meikari asjal. Kuning-oravatele tundub, et ikka kuidagi liiga lihtsalt sai Meikar oma väidetega tulla ja prokuratuur kuidagi liiga kergelt kohe hakkas uurima ja kurat, kuulas isegi justiits-Michali üle. Lugege Päevalehest Tankleri intekat Martustega. Õõvastav jutt seal ikka endiselt Euroopa inimõiguste kohtu kohtunikult. Et justnagu ei tohigi kahtlustada, see juba nii rängalt mõjub inimesele. Ja siis see immuniteediasi, mida Maruste käsitleb kui absoluutset. Sellest räägib minust paremini Jüri Saar Sirbis.


Esimene lumi

Tuli ootamatult nagu see meie kandis ikka on. Kõik sama - autod kraavis, rehvivahetused umbes, liinid maas, inimesed pikali, jalad märjad, lennukid angaaris, tänavad ummikuis.

0 kellegi teise oma: