CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

neljapäev, 11. september 2008

Mõttekas mõttetus

Olisuhfv lkedf geuj iowef gy oli minu esimene mõte, mida siia kirjutada. Aga nagu näha, ei saanud sellest asja.

Täna sõin end hommikul lõviks ja hakkasin rattaga tööle väntama ilma kraadiklaasi vaatamata. Toimetusse jõudes toksisin külmast kangete sõrmedega ühe ilmalehekülje sisse ja sain teada, et õues on seitse kraadi sooja. Õnneks soojendas kohv mind enam-vähem üles. Niisiis loeme sügise ametlikult alanuks.

Mitu uut telekanalite sügishooaja saadet teile meelde tuleb? Mulle meenub vaid üks-kaks. Ma kas olen sel aastal midagi maha maganud või on meie kolm kanalit oma uudsetoodetele üsna lahjalt reklaami teinud. Või lihtsalt ei ole neil eriti midagi uut eetrisse lasta. Ükskõik, milline nendset variantidest ka õige on, valitseb telemaastikul ikka sügav soo mõningate kandvate saarekestega.

Hetkel käib uutest tulijatest Värske Ekspress. Kena tootepikendus ajalehele, saatejuhiks alati populaarne või vihatud Mihkel Raud. Mulle ta meeldib, mõnusalt ründav intervujeerimisstiil. Seda isegi kannatab vaadata, kuigi naljakas, et ajalehe teemasid teles arutatakse - nagu ei oleks ajakirjanikud artiklit valmis saanud, et peab õhtul teemat veel laiendama või sama asja kohta kelleltki juurde küsima.

Totaalsetest lollustest on eetrisse lastud Tõehetk. Viimseni üles haibitud ja sisuliselt tühine telemäng, kus võitjaks on ainult telekanal. Mängijad ise on ALATI lose-lose olukorras, sest kompromiteerivale küsimusele vastates või vastamata jättes on vaatajal igal juhul selge, mis olukord tegelikult on. Rahaila peab suust ikka kosena lendama, et olla nõus end täiesti avalikult alandama. End häbistamata pääseb saatest vaid padunohik, kes iial Elu pole elanud, või Stirlitz, kes lihtsalt oskab valedetektorit petta.

Tegelt on see saade isegi õpetlik, näidates kui palju maksab selle või teise inimese eneseväärikus. Mnjah, selle muidugi näitab ära juba castingule minek ja saatesse ilmumine.

Millal hakatakse tegema telemänge, kus inimene ei pea end või teisi alandama? A kes sellist saadet vaataks?

2 kellegi teise oma:

taskurebane ütles ...

"Tõehetke" tegelik nimi peaks olema "Raha eest söö või sitta!"

Kairi ütles ...

jah, tõsiselt nõme saade..aga vaatajaid kindlasti jätkub.. "kõigile" meeldib ju vaadata, kuidas keegi s*** sipleb ja oma musta pesu avalikult peseb.. peab ikka eriline loll olema, et saatesse minna.. isegi kui ise arvata, et midagi varjata pole, siis keegi kurat on mõelnud välja küsimused, mis toovad kogu mitte vajaliku info ikkagi välja..