CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

laupäev, 10. november 2012

45. nädal


Taatlemata politseinikud

Mis pagan on lahti Eesti politseis? Türil on 90ndad, pätid kõmmutavad teineteist, Viljandis pekstakse politseinikke, Savisaare kiirustrahvile ei suudeta allkirja sigrida, mõõdetakse kiirust taatlemata masinatega, valetatakse, võltsitakse dokumente. Too viimane lugu on küll hämmastav. Nähtav „Pealtnägijast“ ja selle järel ilmunud ükskõik mis ajalehest. Kuni kõrgeimate juhtideni teati, mis toimub, aga midagi ei tehtud. See on nii rumal, et peaaegu muutub ülbeks. Midagi tõsist on lahti selles ühendasutuses, kas motivatsioonipuudus või mis, aga selge, on et kogu jama eest vastutab Küüt, kes samuti jamadest Ida prefis teadis. Ei piisa, kui Alus kinga saab. Ja kui kaua veel läheb, ei piisa ka Küüdist, härra Vaher.

Aga arvan, et Küüt siiski kaotab algaval nädalal koha.


Sirge silmavaade ja mitte nii sirge

Lisas Kaja Kallasele on ka Andrei Korobeinik leidnud, et ämmalt saadud raha ei ole nagu piisav seletus ja mingi jama Reformierakonnas on. Oravad pidasid sel nädalal ühe avatud kaartidega koosoleku, kus teadaolevalt tehti päris valju häält. Selge on, et tehnoloog-oravate lootus asja vaibumisest on olnud möödalask. Ja ei hakagi vaibuma, eriti kui Valdo Randpere ronib hundi kurku „Kolmeraudsesse“ ja ütleb seal, et tema meelest pole pahameel Reformierakonna suhtes ühiskonnas valdav, vaid seda kannab väike kildkond põhimõttelisi erakondade vastaseid, eesotsas poliitikablogi Memokraat autoritega, kellel on ühiskonnas tõemonopol. Tõemonopol!?! Sari „üks ämber nädalas“ jätkub. (vt ka Keskerakonna tõekomisjon)


Reformi filmiklipid

Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) tegi riigi raha eest 18 lühifilmi, millest kaheksa rääkisid poliitikutest, mis omakorda kõik olid miskipärast reformierakondlastest. Mõeldud olid need venekeelsele publikule tutvustamaks väljapaistvaid inimesi. Totaalne piinlik jama jällegi. Kusjuures sihtasutuse komisjoni, mis raha jagas, kuulus ka reformierakondlasi. Selle loo puhul on vähemalt ka oravad ise tunnistanud, et natuke lollisti on välja kukkunud. Tõsi.


Sotside mõte erakorralistest valimistest

SDE juhatus kutsus üles riigikogus esindatud erakondi tunnistama, et Eesti on vajunud sügavasse poliitilisse kriisi, millest ainsaks väljapääsuks on erakorraliste valimiste korraldamine. Mõnes mõttes ju isegi võiks, aga ma kardan, et sellest ei muutuks midagi, isegi kui see reaalselt toimuks. Kohtade arv küll muutuks, aga tõenäoliselt saaks võimule siiski Reform-IRL. Sotsid pole sarnaselt teiste erakondadega kuidagi suutnud Reformi kriisi ära kasutada, nüüd siis SDE nagu püüab ettevaatlikult. Aga ma ei usu erakorraliste toimumisse, ilmselt mitte ka sotsid, seepärast nii kergelt selline ettepanek ka tehti.

0 kellegi teise oma: