CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

laupäev, 17. november 2012

46. nädal


Küüt saab märtsis kinga
Natuke kummaline küll, aga politsei peadirektor Küüt andis lahkumisavalduse… märtsikuuks. See viimane jätab veidra mulje, et kuidas inimene, kes on vigade tõttu teinud avalduse lahkumiseks, ootab siiski veel neli kuud alluvatelt käsutäitmist ja kõigitist austust. Aga see selleks. Oluline on lahkumise fakt ise, kuigi paistab, et Küüt pigem allub avalikkuse survele, kui tunnistab (meelega?) tehtud viga. Paistab tõesti, et mees kas näitleb või tõepoolest ei saa aru, et tema tasemel politseinik peaks suutma märgata protokollide võltsimises kriminaalkuritegu. Aga tema ei märganud. Väga raske mul seda uskuda.

Harta12
Väga kahetised tunded tekivad selliste hartadega. Ühelt poolt on ju õige – kaua peab seda mõnitavat ülbitsemist kannatama. IGA sõna, mida oravaliidrid ütlevad, peavad pärast pr-inimesed tõlkima, et ei mõelnud suur juht ja õpetaja nii, te saite valesti aru, ei tabanud konteksti jne. Teisalt aga selline anonüümne petitsioon, väljendid, et demokraatia on kaaperdatud ja kui muidu ei saa siis teeme alternatiivse institutsiooni. Kuidagi nagu üle võlli. Kuigi võib-olla ei jõuagi praegustele võimumeestele kohale, kui ei tõmba üle võlli. Igatahes mina jään kahtlevaks, sest demokraatia küll kriisis ei ole, erakonnad on täitsa hea viis esindusdemokraatia elluviimiseks. Lihtsalt see, kuidas mõned inimesed seda kasutavad, ei ole aus ja õiglane.

Eesti Õhu madallend
Parts tunnistas siis sel nädalal avalikult juba tegelikult teada olnud kaht varianti Estonian Airi arenguks – pankrot või riigiabi. Usun, et see viimane on ikkagi üsna ebatõenäoline, sest väikesest abisummast piisaks EA-le heal juhul ehk hingitsemiseks, aga mitte arenemiseks, suure abisumma andmine aga oleks konkurentsiolukorra rikkumine. Ilmselt ikkagi on suveks käes olukord, kus teatud liinidele tuleb tellida vedajad väljapoolt. Aga millist suurt vedajat huvitaks siinne olematu turg?

Reformierakonna toetuse langus
Oravate toetus langes viimaste aastate madalaimale tasemele – Reformi toetab 26 protsenti küsitletutest, oktoobris oli toetus 32%. 25% on sotsid, 23 Kesk ja 17 IRL. Ütleks, et viimaks paistab kogu toimuv Reformierakonna reitingut siiski mõjutama hakkavat. Kuigi poliitikud teevad tihti näo, et numbrid neid eriti ei huvita, on see vale. Tean ise, millise ärevusega helistatakse teatud nädalate alguses mõnesse toimetusse ja uuritakse, et ei tea, mis päeval võiks küsitluse tulemus tulla. Reiting läheb vägagi korda. Seega ma nüüd ei imestas, kui Reformierakonnalt hakkaks tulema pisut leebemad sõnavõtud, rohkem räägivad naispoliitikud, Jürgen Ligi surutakse natukeseks kookonisse.

Kihlveopettused Eesti jalgpallis

Enam-vähem avalik saladus jalgpalliringkondades, nagu olen nüüd teada saanud. Nagu üks kolleeg on seda selgitanud – enamik eesti jalgpallureid on amatöörid ja panustamine oma mängude tulemustele on hea lisateenistus. Näiteks kui klubis väravavaht ja keskkaitsja on „ära räägitud“ pole keeruline mängu tulemust oluliselt mõjutada. Keskkaitsja panustab varjatult 3:0 kaotusele selgelt nõrgemale klubile ja „kogemata“ teeb ta kaks eksimust, väravavaht ühe. Õhtul võib perele suurema õhtusöögi restoranis lubada. Kurb, aga selline asi pidavat Ida-Euroopa liigades väga tavaline olema.

0 kellegi teise oma: