CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

kolmapäev, 12. august 2009

Postimehe ringkaitsest veel

Ikkagi pean korra veel sõna võtma eelmise postituse teemal. Lugege seda Küllike Roovälja arvamust ja siis vastake järgmistele küsimustele:

1)Kas olete elu jooksul lugenud mõttetühjemat ja vähem argumenteeritud arvamuslugu?
2)Kas oleksite kunagi uskunud, et sellist lugu sunnitakse kirjutama suurepärane ajakirjanik Küllike Rooväli?
3)Kas oleksite uskunud, et Rooväli nõustubki midagi sellist oma nime all avaldama?
4)Kas on teil veel kahtlusi, et Postimees tegeleb oma töötaja(te) ringkaitsmisega, mitte aga asjast rääkimisega?

Igaks juhuks toonitan üle järgmised lõigud Roovälja arvamisest:

”Erinevalt pealinna pagariemandaist ei pea ühe tänapäevase skandaalikese või hapukurgiaja-uudise kergitamiseks naaberõuel sugugi pärmi kasutama. Soojal suveajal piisab mõnest lõbusast laulust, klaasist veinist, grupist elevil inimestest kirikuõuel jutlemas ning kitsukest pühamut uudistamas.”

Mõni lõbus laul ja grupp elevil inimesi!?!? Reaalsustajuta lugu.

” Diskoripult kirikus? Aga palju on pealinnas kirikuid, kus helipult puudub? Üksikud ehk. Et kirkus tantsitakse, lauldakse, pilli mängitakse, pole tänapäeval nüüd küll miski ime.”

Ei vaja lisakommentaare. Pilli mängitakse...kas me räägime samast üritusest ikka??

Olen väga ja väga pettunud. Raske uskuda, et inimene, kelle lood lugesin varem läbi juba selle pärast, et seal all oli tema nimi, on pidanud midagi niisugust avaldama. Selge, et surve või käsk kõrgemalt poolt, aga ikkagi. Sügavalt kahju. Loodetavasti kirjutas Rooväli seda teksti vähemalt pisaratega võideldes.

Mulle hakkab tunduma, et siin on peidus rohkem kui Saagim ja kirikudisko. Kuidas muidu saab ühe väljaande arvamus toimunust nii kardinaalselt erineda KÕIGI teiste Eesti meediaväljaannete omast. See ei ole võimalik. Midagi siin veel on...

Oijah.

4 kellegi teise oma:

Vahur Koorits ütles ...

Ma võin põrmustada kogu su argumendi lihtsa faktiga - Rooväli ei tööta enam Postimehes ehk teda ei saa kuidagi sundida midagi kirjutama. Ja artikkel oli üks viimase aja parimaid Postimehes, Rooväli oma parimas hoos.

Saila ütles ...

1. jah. palju.
2.sunnitud?? ei, miks.
3. nõusub? ei. ta mõtleb nii.
4. kysimus on irrelevantne.

Urmas ütles ...

Mhmh, ta ei tööta Postimehes. Seda enam on kummaline ja tekitab mu pisiajus vandenõuteooriaid :) Sundida ehk ei saa, paluda siiski.

Muidugi võib ta ka nii mõelda, nagu kirjutab, lihtsalt mulle ei mahu pähe, et keegi tõepoolest leiab justkui oleks olnud asjad nii nagu nendes minu poolt väljatoodud lõikudes on kirjeldatud.

Aga mis ma ka tean, eksole.

Urmas ütles ...

Ja kindlasti ei ole nõus, et tegu on parima arvamuslooga Postimehes viimasel ajal.